USLOVI NAJMA

Korišćenje vozila


Za vreme korišćenja vozila klijent (Najmoprimac) je dužan da se prema iznajmljenom vozilu odnosi s pažnjom, da vozilo uredno održava kako je predviđeno od strane ovlašćenog servisera i da u slučaju bilo kakvih problema o tome odmah obavesti predstavnike “MS rent a car” Beograd, Bulevar Peka Dapčevića 59, MB: 21572128, PIB: 111925291 (Najmodavac). Minimalno vreme korišćenja vozila je 3 dana (72 sata). Dozvoljeno prekoračenje je 60 minuta, nakon čega se obračunava dodatni dan rente po ugovorenoj ceni.

Neograničena kilometraža


U cenu najma uračunata je neograničena kilometraža, isključivo uz prethodno odobrenje kompanije MS rent a car doo.

Depozit i plaćanje


Depozit je obavezan za određenu kategoriju vozila, isključivo u dogovoru sa kompanijom MS rent a car doo. Depozit, kao i plaćanje
najma, može se izvršiti u gotovini, uplatom na račun (pravna lica) ili plaćanjem karticama na POS terminalu. Sva plaćanja se vrše u dinarima po srednjem kursu eura Narodne Banke Srbije. Porez (PDV) za uslugu iznajmljivanja vozila je uključen u cenu najma, osim za pravna lica.

Preuzimanje i vraćanje vozila


Vozilo se može pruzeti i vratiti u našoj poslovnici, a moguća je i dostava odnosno vraćanje vozila izvan poslovnice, na kućnoj adresi, odnosno na odabranoj lokaciji . Ova usluga se ne doplaćuje na teritoriji Beograda, u zavisnosti od udaljenosti željenog dostavnog mesta. Vozilo se može preuzeti i vratiti i izvan standardnog vremena, bez doplate. Jednosmnerni najam u Srbiji je moguć uz dogovor i dodatno se naplaćuje. Jednosmerni međunarodni najam je moguć uz doplatu u zavisnosti od udaljenosti. Prilikom preuzimanja i vraćanja vozila, obavezno je potpisivanje obrasca o stanju vozila, pri čemu savetujemo da zajedno sa našim predstavnikom dobro pregledate vozilo. Vozilo mora biti vraćeno u urednom vizuelnom stanju spolja i unutra, u suprotnom će biti naplaćen trošak pranja vozila prema standardnom cenovniku.

Uslovi koje Vozač mora da ispunjava


Minimum 23 godine starosti uz minimum 2 godine posedovanja vozačke dozvole (vozačka dozvola je obavezna na uvid). Obavezna identifikacija – lična karta ili pasoš na uvid predstavniku agencije. Navedeni uslovi se odnose i na drugog vozača. U cenu iznajmljivanja vozila uključeno je osiguranje od odgovornosti za štetu prema trećim licima do iznosa utvrdjenog polisom obaveznog osiguranja. Uz probnu dozvolu nije moguće iznajmiti vozilo.

Osiguranje za štetu na iznajmljenom vozilu


Otkup odgovornosti za štetu na iznajmljenom vozilu uključen je u publikovanoj ceni najma iskazanoj na sajtu odnosno u ugovoru. Osiguranje važi isključivo uz obavezan zapisnik policije. Osiguravajuće društvo isplaćuje štetu u skladu sa uslovima kasko osiguranj – osiguranje neće isplatiti štetu u slučaju da je vozač upravljao iznajmljenim vozilom pod dejstvom alkohola (preko 0,2 promila) ili narkotika, ukoliko štetu izazove prolaskom na crveno svetlo, ukoliko se šteta načini pod uslovima nasilničke vožnje kao i uz grubo svesno ili nesvesno kršenje saobraćajnih propisa. Nijedno osiguranje ne pokriva štete nastale u unutrašnjosti vozila, oštećenje guma i točkova, slomljen i /ili izgubljen ključ, štete nastale točenjem pogrešne vrste goriva i štete nanete svesno, nepažnjom ili nebrigom Najmoprimca. Sva nabrojana oštećenja biće naplaćena u punom iznosu u momentu kada se vozilo vrati od Najmoprimca.

Osiguranje od kradje iznajmljenog vozila


Otkup odgovornosti za slučaj krađe iznajmljenog vozila uključen je u publikovanoj ceni najma. Osiguranje važi samo uz obaveznu prijavu
krađe policiji i pod uslovom da je Najmoprimac zadržao kod sebe dokumenta i ključ od vozila koje je dužan da preda Najmodavcu.
Kasko osiguranje ne važi u slučaju da je prilikom krađe vozilo bilo otključano ili je ključ bio ostavljen u bravi volana. Takođe, klijent je
dužan da u slučaju da se desi krađa dokumenta i ključeve vozila dostavi Najmodavcu.

Policijski zapisnik je obavezan za sve vrste osiguranja!


Bez policijskog zapisnika, pun iznos štete i/ili krađe biće naplaćen od klijenta, bez obzira na vrstu kupljenog osiguranja (pošto se ovakve
štete ne mogu naplati od kasko osiguranja). Zapisnik je potrebno sačiniti čak i u slučajevima kada klijent nije bio prisutan prilikom oštećenja vozila (npr. vozilo je oštećeno na parkingu od strane NN osobe). Za svako oštećenje vozilo potrebno je odmah obavestiti predstavnika MS rent a car Beograd koji ce dati dalja upustva i smernice. Agencija MS rent a car primenjuje zvanične uslove kasko osiguranja kompanije sa kojom je sklopljen ugovor o osiguranju.

Postupak u slučaju nezgode, štete i krađe vozila


Klijent je obavezan da postupi na sledeći način: da obavesti policiju i predstavnika MS rent a car-a o događaju i da postupi po njihovim
instrukcijama; da zapiše podatke o drugim učesnicima u nezgodi, odnosno događaju; da ispuni izveštaj o nezgodi ili šteti prilikom vraćanja vozila prestaniku agencije; da napiše kratku izjavu u kojoj će opisati uzroke i okolnosti u kojima se desila nezgoda odnosno šteta; da pribavi zapisnik policije o nastaloj nezgodi ili šteti.

Ostale odredbe


Prelazak granice je dopušten isključivo uz dozvolu Najmodavca – svako vozilo poseduje zeleni karton. Gorivo nije uključeno u cenu –
utrošeno gorivo plaća Najmoprimac. Sve prekršaje u saobraćaju koje načini Najmoprimac u toku najma vozila padaju na teret istog.

Lokacija

Bulevar Peka Dapčevića 59
Beograd, Voždovac

Telefon

Email

Radno vreme

Pon-Sub: 8:00 - 20:00

Pošaljite poruku

14 + 8 =

Call Now ButtonPozovite nas